Nemzetgazdasági Minisztérium Felhívása

2017. január 02-án a Nemzetgazdasági Minisztérium a Munkafelügyeleti Főosztályának felhívását tette közzé honlapján. Tekintettel az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzésére, mely szerint az elkövetkező napokban az átalgosnál is hidegebb lesz, napközben is csak -2 és -10 fok körül alakul majd a hőmérséklet, illetve ónos eső, havas eső és hó is várható, a hidegben történő munkavégzés veszélyeivel kapcsolatban lehet tájékoztatást olvasni a honlapon. Ebben felhívják a munkáltatók figyelmét a hidegben történő munkavégzés egészségi és biztonsági kockázataira, valamint a munkavállalók védelme érdekében szükséges intézkedések megtételére. Többek között olvashatunk arról, hogy a hideg munkakörnyezetben végzett munka veszélyét elsősorban a szövetek helyi lehüléséből (főként véktagokon, orron, fülön) következő fagyási sérülések és a légúti megbetegedések, reumás ártalmak jelentik. Megtudhatjuk még, hogy hideg elleni védőeszköz, védőruházat biztosítása válhat szükségessé.

A gépjárművezetkők, illetve a gyalogosan közlekedők figyelmét is egyaránt felhívják, hogy fokozottan figyeljenek a havas, jeges, csúszós útviszonyokra.

Arra is figyelmezetnek, hogy a sérülékeny csoportba tartozó fiatalkorúak és várandós nők számára az egészségkárosító hatások miatt tiltott a hideg munkakörnyezetben végzett munka.

forrás: NGM Munkafelügyelet Foglalkoztatás-felügyelet honlapja: ommf.gov.hu

Cedit2000 Térkép

© 2015-2018 Cedit2000 Kft. Minden jog fenntartva.